Het jongste nieuws over het orgel in Dordrecht is zeer welluidend

Tijdens een zogenoemd 'try-out' concert is het orgel voor een beperkte kring gedemonstreerd door een zeer bekwame en populaire Engelse organist..

Die was in dat bewuste weekeinde in mei toch in ons land voor concerten op andere locaties en was bereid gevonden het instrument aan de tand te voelen. Nou, ja: aan de toetsen en pedalen!

Tijdens de bouw was er natuurlijk al wel op gespeeld door enkele teamleden en een paar andere enthousiastelingen, deze keer was het echt raak.

Tijdens die opbouw leek het telkens wel alsof er toch nog rekening werd gehouden met eventueel voorkomende storingen, bij de try-out had onze gastorganist bepaald geen medelijden en het orgel heeft deze toets(en) perfect doorstaan.

Je kon eigenlijk pas NU horen hoe de klank van het niet al te grote orgel de ruimte perfect vulde en het klinkt ver boven alle verwachtingen geweldig fijn. Het belangrijkste aandeel in de klankkwaliteit was in handen van een der teamleden, een echte orgelbouwer, en diens vader: en dat was heel goed waar te nemen.

Het team mag terecht trots zijn op het behaalde resultaat!

Proost: de medewerking van de locatie-eigenaar (!) is verzekerd voor een fijne muzikale toekomst!!

JR

 

Powered by

powered by

Vertalen

Dutch French German Italian Spanish