Het concertseizoen 2010-2011 is weer van start gegaan.

Op 11 en 12 september speelde Keith Beckingham voor ons. Een klein feestje mag je zijn optredens wel noemen, want het is zijn 50-jarig jubileum als organist.
Keith weet wel hoe hij het publiek geboeid moet houden. Afwisselende muziek en goed geregistreerd. Met een staat van dienst van 50 jaar als organist mag je best een goed concert van hem verwachten.

Het was in Haarlem dus ook weer een groot succes. Het grote voordeel om lid te zijn van een technisch team is dat je de organisten de gehele dag mag meemaken.
Je kan veel leren van deze professionals en ze zijn eigenlijk ook allemaal heel erg aardig in omgang.
Zo ook Keith, wat een supergave man is dat. Heel enthousiast en na een beetje aandringen ook kritisch over dingen die nog beter kunnen.
Complimenten zijn natuurlijk leuk. Het blijven natuurlijk "English Gentlemen" maar als technisch team wil je uiteraard ook graag hun adviezen voor verbetering en hun kennis gebruiken om het orgel in een zo best mogelijke staat te houden.


Keith heeft me ook onderwezen in de "Second Touch"-leer. De " 2nd Touch" geeft de theaterorganist een zogenaamde 3e hand die hij graag gebruikt op de toetsen.

Later op deze site een meer uitgebreide uitleg over de "Second Touch".

Voor meer details, zie ook: www.comptonhaarlem.nl

 

Powered by

powered by

Vertalen

Dutch French German Italian Spanish